Restauracja

Smaki Mierzei

UWAGA! Restauracja smaki mierzei – otwarcie 1.10.2021. W chwili obecnej można korzystać ze stołu szwedzkiego na śniadania i obiadokolacje.

Pn. - Pt.

oTWARTE OD  8:00 DO 23:00

Sztuka Smaku

Nasza restauracja „Smaki Mierzei” oferuje pyszne, tradycyjne jedzenie przygotowane w oparciu o świeże, regionalne i najlepsze jakościowo produkty. Powracamy do tradycyjnych potraw z których słynie nasz region: przede wszystkim ryby zalewowe i morskie, gęsina oraz kaczka.

+ 48 602 881 075

REZERWACJE

W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, lecz jedz, jak należy.

„Epiktet”

Odwiedź nas raz, zawsze polecaj!

“You’ll Love my cuisine”

André Vuitonne

Our chef

World class chef André Vuiton is main cook and menus creator in our „ShellEyes” Restaurant, in our top level penthouse.
Bringing the best food from all parts of the world

Szef Kuchni Poleca!

Nasz wybitny szef kuchni Adam Klein zaprasza Państwa do Restauracji „Smaki Mierzei” w której przygotowaliśmy dla Państwa kulinarną podróż 

Adam Klein 

Menu

Polędwica z dorsza w chrupkim, bursztynowym cieście piwnym

Apples, Labneh Cheese, Lemon Vinaigrette
Add Grilled Chicken, Scallops or Smoked Salmon

Złocisty filet z grilla w delikatnym sosie śmietanowo- serowym

Apples, Labneh Cheese, Lemon Vinaigrette
Add Grilled Chicken, Scallops or Smoked Salmon

Majerankowo- miodowa pierś z kaczki z dodatkiem jabłka

Hot Smoked Salmon, Apple, Grape, Blue Claire Cheese, Celery Walnut Dressing

Classical english

Two Eggs, Crispy Potato, Tomato Jam, House Made Sausage or Bacon, Toasted House Made Bread

Dania Regionalne

a selection from our prominent chef

Dinner & supper extravaganza

GRILLED AND CHOPPED COUNTRY LAMB

Pea Salad, Brioche, Sheep Sorrel, Pickled Cipollini, Mustard Aioli

SMOKED STURGEON alla CHEF

Citrus ‘Cheese Cake’, Salted Honey Almonds, Bay Leaf Oil, Blossoms,
Crumpets

Teriyaki Steelhead salmon

White Asparagus, Tempura Shrimp, Radish, Currant Blossom, Pickled Onion

SPICE RUBBED AND ROASTED BEEF

Bitter Spring Greens, Potato and Buckwheat Fritter, Caramelized Onion Puree